fbpx

John Wick (2014)

John Wick (2014)

Ivan Wick je 2014 američki neo-noir akcijski triler film u režiji Chad Stahelski i David Leitch i glumi Keanu Reeves , Michael Nyqvist , Alfie Allen , Adrianne Palicki , Bridget Moynahan , Dean Winters , Ian McShane , John Leguizamo i Willem Dafoe . U filmu Reeves kao John Wick, umirovljeni ubojica traži osvetu za krađu njegova berba automobila i stradanje svog psića, dar njegovog nedavno preminulog supruga. Stahelski i Leitch usmjeren film zajedno, iako je Leitch uncredited.

Film je napisao Derek Kolstad, koji je završio scenarij u 2012. godini i dalje je razvijen za Thunder Road Pictures . Film je proizveden bosiljak Iwanyk groma cestovnih Slike, Leitch, Eva Longoria i Michael Witherill. To označava Stahelski and Leitch je redateljski debi kao tim nakon više odvojenih bodova što je druga jedinica redateljima i štos koordinatora . Oni su prethodno radili sa Reeves kao štos u parovima na Matrix trilogije .

Stahelski and Leitch pristup za akcijske scene crpio svoje divljenje za anime i borilačkih filmova  , a film je korištenje borbe koreografa  i pištolj fu tehnika  iz Hong Kong akcijskog filma  bio dodatno utjecajni u razvoju filma. Film odaje počast djelima kao što je John Woo je da je ubojica , Jean-Pierre Melville je Le Cercle Rouge i Le Samouraï , John Boorman je iz neposredne , a špageti western subgenre od zapadnih filmova.  Na premijere, film je dobila pozitivne recenzije od kritičara, koji su pohvalili nastupe, slike i akcijske sekvence, a zaradio 88 milijuna $ u cijelom svijetu. Nastavak, Ivan Wick: Poglavlje 2 , objavljen je u veljači 2017. godine.

Loading

Share this post

Komentariši


 • PRETRAGA
     • Osvježi pretragu
     • Osvježi pretragu
     • Osvježi pretragu