fbpx

Jumanji: Welcome to the Jungle

Jumanji: Welcome to the Jungle

Jumanji: Welcome to the Jungle: je američki fantastični avanturistički komični film 2017.redatelja Jakea Kasdana , koji su napisali Chris McKenna , Erik Sommers , Scott Rosenberg i Jeff Pinkner , a u glavnim ulogama su Dwayne Johnson , Jack Black , Kevin Hart , Karen Gillan , Nick Jonas i Bobby Cannavale . To je treći obrok franšize Jumanji , nakon Zathure: Svemirska avantura (2005) i direktan nastavak Jumanjija(1995), na osnovu 1981 dječje knjige istog imena od strane Chris Van Allsburg . Priča se fokusira na grupu tinejdžera koji naiđu na Jumanji – sada transformisanu u video igru ​​- dvadeset i dve godine nakon događaja 1995. Oni se u igri nalaze zarobljeni kao skup avatara , koji žele da dovrše potragu zajedno sa drugim igrač koji je zarobljen od 1996. godine.

Glavna fotografija započela je u Honoluluu u septembru 2016., a završila u Atlanti u decembru, pri čemu je film sadržavao primjetne reference na prvi film kao počast njegovom glavnom glumcu Robinu Williamsu . [7] Jumanji: Dobrodošli u Jungle premijerno prikazan u Grand Rexu u Parizu 5. decembra 2017. godine, a u Sjedinjenim Državama je teatralno objavljen 20. decembra, u RealD 3D i IMAX formatima Sony Pictures Releaseing pod Columbia Picturesetiketa. Film je dobio općenito pozitivne kritike kritičara, koji su ga nazvali “ugodnim iznenađenjem” i pohvalili glumačku ulogu. [8] Film je prikupio preko 962 miliona dolara širom svijeta, postajući peti film s najviše zarade od 2017. godine .

Nastavak dobrodošlice u džungli pod nazivom Jumanji: The Next Level objavljen je 13. decembra 2019. u Sjedinjenim Državama.

Loading

Share this post

Komentariši


 • PRETRAGA
     • Osvježi pretragu
     • Osvježi pretragu
     • Osvježi pretragu